Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Φωτογραφίες και χαιρετισμός από την συγκέντρωση του ΕΕΚ στον σταθμό των Πετραλώνων.




Η συγκέντρωση του ΕΕΚ στα Πετράλωνα ξεκίνησε στις 8 και έληξε στις 9μιση, με κεντρικό ομιλητή τον ΓΓ του Κόμματος, τον σύντροφο Σάββα Μιχαήλ.
Στην έναρξη της συγκέντρωσης διαβάστηκε ο παρακάτω μικρός χαιρετισμός εκ μέρους της τοπικής οργάνωσης:

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα στα Πετράλωνα και στο Κουκάκι, σας καλωσορίζουμε στη συγκέντρωσή μας που συνδιοργανώνουμε σήμερα μαζί με τους σφους του γειτονικού Ταύρου και της Καλλιθέας. Η συγκέντρωση γίνεται με αφορμή τη μάχη των ευρωεκλογών που δίνει όλο το Κόμμα πανελλαδικά. Και βέβαια δεν θα μπορούσε το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα να μην απευθυνθεί σε αυτές τις εργατικές γειτονιές, όπως εδώ στα Πετράλωνα, μια γειτονιά που κουβαλάει βαριά ιστορία, εδώ που οι ναζιστές κι οι ντόπιοι έλληνες συνεργάτες τους δολοφόνησαν το 44 ΕΑΜιτες κι ΕΠΟΝιτες, που το 2008 -στις μέρες της εξέγερσης σε όλη τη χώρα- τσιράκια εργοδοτών προσπάθησαν να δολοφονήσουν τη μετανάστρια καθαρίστρια Κουνεβα, εδώ που το 2013 χρυσαυγίτες δολοφόνησαν τον μεροκαματιάρη μετανάστη εργάτη Λουκμάν.
Σε αυτή τη γειτονιά της Αθήνας που ξέρει να περπατάει στο δρόμο των ταξικών αγώνων, μέσα από τις μαζικές λαικές της συνελεύσεις που ανέτρεψαν τα σχέδια των επίδοξων καταπατητών του ελεύθερου λόφου μας, μέσα από εγχειρήματα, στέκια, και δομές αυτοοργάνωσης που διατηρεί χρόνια τώρα και που αποδεικνύουν πως ενάντια σε όσους μας κλεβουν την υγεία, τη στέγη, την τροφή και την αξιοπρέπεια της ζωής μπορούμε και πρέπει να οργανωθούμε, μπορούμε και πρέπει να τους τσακίσουμε!

Ο δρόμος που μας λένε να ακολουθήσουμε όλα τα διαλυμένα αστικά κόμματα, η Νεα Δημοκρατία κι όλα τα ρετάλια του ΠΑΣΟΚ είναι δρόμος που βγάζει σε αδιέξοδο. Γι αυτούς η εργατική τάξη κι ο λαός είναι ο εχθρός τους. Μας χτυπάνε με απολύσεις, ανεργία, φοροκλοπές ακριβώς γιατί δουλεύουν για τα συμφέροντα των αφεντικών, των εργοδοτών, του κεφαλαίου, δουλεύουν για τα συμφέροντα του συστήματός τους, που λέγεται καπιταλισμός και που έχει χρεωκοπήσει. Όσα μνημόνια κι αν υπογράψουν, όσο κι αν μας ξεζουμίσουν αυτοί δεν πρόκειται να γιατρευτούν κι εμείς θα πεθαίνουμε! Για πόσο θα τους αφήνουμε να κερδίζουν χρόνο απο το χρόνο μας, τη δουλειά μας, τη ζωή μας? Μέσα σε αυτό τον κόσμο τον καπιταλιστικά φτιαγμένο δεν υπάρχει καμιά ελπίδα. Μόνο πείνα, θάνατος, βαρβαρότητα, εξευτελισμός, πόλεμος.

Όμως η εργατική τάξη διεθνώς δεν είμαστε διατεθειμένοι να πεθάνουμε, το αποδεικνύουν οι εκατοντάδες αγώνες σε κάθε γωνιά της γης. Η εργατική τάξη παλεύει για να ζήσει μέσα σε αυτό το χρεοκοπημένο σύστημα που προσπαθεί να σωθεί ξεθάβοντας τα φασιστικά του σκουλίκια. Οι φασίστες ενισχύονται από την αστική τάξη, τα αφεντικά, κράτος και παρακράτος πάνε χέρι χέρι-δεν έχουμε καμιά αυταπάτη. Κι ο μόνος στόχος τους είμαστε όλοι εμείς, η άνεργη κι εργαζόμενη εργατική τάξη κι όλος ο φτωχός λαός. Έχουμε όλη τη δύναμη αλλά για να την απευθερώσουμε πρέπει να οργανωθούμε.

Είμαστε υποχρεωμένοι να επαναστατήσουμε για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας αλλά χρειάζεται να είμαστε ξύπνιοι για να νικήσουμε. Και θα είμαστε ξύπνιοι αν καταστρώσουμε πρόγραμμα και σχέδιο μάχης, αν οργανωθούμε, αν οργανώσουμε απεργία παντού σε δημόσιο και ιδωτικό τομέα, απεργία που δεν θα υποχωρήσει αν δεν ρίξει την κυβέρνηση των από πάνω. Που θα οργανώσει ο,τι χρειάζεται για να αρχίσουμε να κάνουμε εμείς κουμάντο στη ζωή μας, για να πάρουν την εξουσία οι απο κάτω, η εργατική τάξη. Μέσα απο συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς μας, να εκλέξουμε συμβούλια εργατών που θα σχεδιάσουν και θα συντονίσουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μπορέσουμε να ζήσουμε.

Το ΕΕΚ λέει λοιπόν ξεκάθαρα πως το ερώτημα των εκλογών δεν είναι ποιό αστικό κόμμα μπορεί να βγάλει την ανθρωπότητα και τη φύση από την κρίση. Ή μάλλον στο ερώτημα αυτό η απάντηση είναι: κανένα αστικό κόμμα. Το ερώτημα των εκλογών είναι ποιά τάξη μπορεί να δώσει τέλος σε αυτή την κοινωνική καταστροφή. Η απάντηση για μας είναι η εργατική τάξη, οι άνεργοι κι οι εργαζόμενοι που έχουν στο πλευρό τους τον φτωχό και καταπιεσμένο λαό.

Αυτή την απάντηση η ρεφορμιστική αριστερά -επίσημη ή ανεπίσημη ρεφορμιστική αριστερά- δεν την δίνει. Οι ηγεσίες της κάνουν διαρκώς πίσω. Δεν βάζουν απλώς νερό στο κρασί τους. Βάζουν ξύδι, αχρηστεύουν το κρασί μας, δεν πίνεται!
Για μας, το ζήτημα της εξουσίας-ποιά τάξη έχει την εξουσία, ο επαναστατικός προλεταριακός διεθνισμός, η πάλη για τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το χτίσιμο ενωμένων σοσιαλιστικών πολιτειών στην Ευρώπη δεν είναι ούτε ευσεβείς πόθοι ούτε γενικολογίες. Είναι αναγκαία πάλη για το σήμερα. Η αριστερά που δεν παλεύει γι' αυτά, που τα αποκρύπτει, που τα στρογγυλεύει είναι μια αριστερά έτοιμη για νέες βάρκιζες, νέες προδοσίες. Όμως η ιστορική εποχή που ζούμε δεν αντέχει άλλες προδοσίες. Η εποχή μας χρειάζεται λύση εργατική, επανστατική και διεθνιστική. 

Το μήνυμα της προετοιμασίας αυτής της λύσης σας καλούμε να δώσετε στις 25 του Μάη ψηφίζοντας ΕΕΚ, έχοντας όλοι στο μυαλό μας πως οι εκλογές είναι μια στιγμή, οι μεγάλες μάχες έρχονται και χρειάζεται να οργανωθούμε και να προετοιμάσουμε την επόμενη μέρα.













πηγή:
                         http://eekpetralona.blogspot.gr/2014/05/blog-post_17.html






Δεν υπάρχουν σχόλια: