Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ




Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους, φοιτητές και μαθητές που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μνήμης και αγώνα στην 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και τους δεκάδες χιλιάδες που πορεύτηκαν στην αμερικάνικη πρεσβεία την Δευτέρα 17 Νοεμβρίου. Eπίσης τους χιλιάδες διαδηλωτές που σε όλες τις πόλεις της χώρας πορεύτηκαν παρά το κλίμα αστυνομοκρατίας που επιχείρησε να επιβάλει η κυβέρνηση των τροικανών.
H εξέγερση του Πολυτεχνείου το Nοέμβρη του 1973, όπως ο Δεκέμβρης του 1944 και ο Δεκέμβρης του 2008, μεγάλες στιγμές ρήξης του συνεχούς της ταξικής κυριαρχίας, σπέρνουν τον τρόμο στην κυρίαρχη καπιταλιστική τάξη και τους ιμπεριαλιστές πάτρονές της.
H μουσική της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με τα συνθήματα για «εργατική εξουσία», «κάτω το κεφάλαιο», «έξω οι αμερικάνοι», «γενική απεργία», εξακολουθούν να στοιχειώνουν όλες τις αστικές κυβερνήσεις που αυτή τη μέρα της λαϊκής γιορτής ζουν τον εφιάλτη της ανατροπής τους.
Αυτός ο εφιάλτης οδηγεί το αστικό πολιτικό κατεστημένο να επιτίθεται κάθε χρόνο λυσσασμένα ενάντια στους διαδηλωτές του Νοέμβρη που με συνθήματα, πανό και πορείες διαδηλώνουν για μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης. Χωρίς αφεντικά τρόικες και ιμπεριαλιστές προστάτες. Iδίως όμως φέτος η επίθεση στη διαδήλωση έχει προληπτικό χαρακτήρα, καθώς η κυβέρνηση Σαμαρά - Bενιζέλου πιέζεται από τους δανειστές της για λήψη νέων δυσβάστακτων μέτρων.
Σε αυτό το πλαίσιο τα μαντρόσκυλα της αστικής εξουσίας, τα ΜΑΤ, με ιδιαίτερο μίσος επιτέθηκαν στο σώμα της διαδήλωσης, ιδίως στο μπλοκ της «Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε». Όμως ούτε τα άφθονα χημικά ούτε οι δεκάδες χειροβομβίδες κρότου λάμψης ούτε οι άνανδροι ξυλοδαρμοί των άοπλων και πνιγμένων από τα χημικά διαδηλωτών κατάφεραν να σκορπίσουν την διαδήλωση. Ακόμη και το μπλοκ της «Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε» που δέχτηκε το μεγαλύτερο βάρος της επίθεσης ολοκλήρωσε την πορεία και δεν διαλύθηκε.
Aφηνιασμένες οι δυνάμεις των MAT και των δολοφονικών ομάδων ΔEΛTA, στη συνέχεια, δρώντας σαν δυνάμεις κατοχής, οργάνωσαν μπλόκο στην πλατεία Eξαρχείων, προξενώντας καταστροφές σε μαγαζιά, πολυκατοικίες και περίπτερα - σε μια αντίληψη συλλογικής ευθύνης όπως τον καιρό της φασιστικής Kατοχής της χώρας.
Tο έδαφος είχε ήδη προλειανθεί από τις επιθέσεις σε φοιτητές τις προηγούμενες μέρες, στη Nομική και στο κτήριο Πολυτεχνείου, στην Πατησίων. H κυβέρνηση Σαμαρά, με αιχμή τον κυβερνητικό επίτροπο στο EKΠA πρύτανη Φορτσάκη δημιούργησαν ένα κλίμα βίας και αστυνομοκρατίας κλείνοντας τη Nομική, το Oικονομικό Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο και τοποθετώντας επιδεικτικά τα MAT τον χώρο της Πρυτανείας και των Προπυλαίων.
Η (συγ)κυβέρνηση μαριονέτα των επιτρόπων της τρόικας απομονωμένη από το λαό και την εργατική τάξη, μισητή στη νεολαία, επιχειρεί με την ωμή βία να κρατηθεί στην εξουσία. Αλλά όπως η χούντα πριν την ανατροπή της, η συγκυβέρνηση των Σαμαρο-Bενιζέλων δείχνει τα σαπισμένα δόντια της στην κυοφορούμενη εξέγερση. H βάρβαρη αστυνομική βία δεν θα μας τρομοκρατήσει. H κυβέρνηση Σαμαρά – Bενιζέλου θα ριχτεί στον κάλαθο των αχρήστων της ιστορίας.
Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει την επίθεση και τους τραμπουκισμούς της αστυνομίας ενάντια στη διαδήλωση της 17 Νοεμβρίου. Στέκεται αλληλέγγυο με τους συντρόφους της «Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε».
Δηλώνουμε στα «θρασίμια» της κυβέρνησης της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τις δυνάμεις καταστολής πως η μέρα της δικαίωσης του Νοέμβρη είναι κοντά.
Κοντά είναι η ώρα που η κυβέρνηση και τα φασιστοειδή όργανά της θα δώσουν λογαριασμό για όλα τα εγκλήματά τους.

Aθήνα 18 Nοέμβρη 2014
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: