Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΑΘΗΝΑ: Συνδιάσκεψη της ΟΕΝ για την κρίση σε Πανεπιστήμια και σχολεία και η απάντηση του κινήματος νεολαίας




Κυριακή 23 Νοέμβρη 2014, Αθήνα

Η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας διοργανώνει την 4η θεματική συνδιάσκεψή της για την κρίση στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014. Όπως αναφέρει το προσχέδιο Προοπτικών και θέσεων, το οποίο δημοσιοποιήθηκε από το Συμβούλιο Δράσης της ΟΕΝ και είναι προσβάσιμο στο eek.gr και το konservokouti-oen.blogspot.com, “αφορμή (της Συνδιάσκεψης) είναι η νέα επίθεση που έχει ξεκινήσει η καταρρέουσα κυβέρνηση ενάντια στην σπουδάζουσα νεολαία” και “τα ΑΕΙ -ΤΕΙ γίνονται για άλλη μία φορά το επίκεντρο των αδιεξόδων ολόκληρης της νέας γενιάς”.

Η αναμέτρηση που ήδη έχει ξεκινήσει ανάμεσα στο φοιτητικό κίνημα και την κυβέρνηση με σημείο αναφοράς τη σύγκρουση γύρω από την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ και την προσπάθεια του ολίγιστου δοτού Πρύτανη Φορτσάκη να πειθαρχήσει το φοιτητικό κίνημα, φωτίζει σαν τροχειοδεικτική βολή την σύγκρουση η οποία προετοιμάζεται. Ο επαναστατικός μαρξιστικός πολιτικός και θεωρητικός επανεξοπλισμός του φοιτητικού κινήματος είναι το πιο επείγον καθήκον για τη νίκη των αγώνων της σπουδάζουσας νεολαίας και για αυτόν τον επανεξοπλισμό θα παλέψει η ΟΕΝ.
Το προσχέδιο επισημαίνει χαρακτηριστικά στο κλείσιμο του: “όλες οι μνήμες από τους αγώνες της νεολαίας, δεμένες με το πανεπιστήμιο βρίσκονται μπροστά μας φωτίζοντας το δρόμο που οφείλουμε να χαράξουμε”.
Ο δρόμος της ασυμφιλίωτης επαναστατικής πάλης είναι ο μόνος δρόμος για ολόκληρη τη νεολαία ενάντια στο σύστημα που την καταδικάζει σε καθολικό κοινωνικό αδιέξοδο.
Διαβάστε το προσχέδιο: http://konservokouti-oen.blogspot.gr/2014/10/23-2014.html







Δεν υπάρχουν σχόλια: